Kategoriat
Yleinen

Presidentti Tarja Halonen liittyi kansainvälisen Stop Ecocide -kampanjan tukijaksi

Olemme erittäin iloisia voidessamme kertoa että presidentti Tarja Halonen on liittynyt kansainvälisen Stop Ecocide-kampanjan tukijaksi sekä osoittanut tukensa myös Earth Protectors -rahastolle.

Tarja Halonen valittiin ensimmäisenä naisena Suomen tasavallan presidentiksi vuonna 2000. Hänet valittiin toiselle kaudelle vuonna 2006. Hänellä on laaja kokemus työskentelystä ympäristö- ja ilmastoasioissa YK:n ylimmällä tasolla, kuten YK:n kestävän kehityksen paneelin johdossa.

Painavassa lausunnossaan Tarja Halonen sanoo: ”Luonnontuhonnan lopettaminen kansainvälisen rikosoikeuden kautta on olennaista meidän kulttuuriemme ja talouksiemme säilymiselle, sekä ratkaisevaa ekosysteemien ja niiden lajistollisen monimuotoisuuden turvaamiseksi ihmiskunnan yhteisenä henkivakuutuksena.”

Asiasta uutisoi ensimmäisenä Yle Radio Ykkönen tiistaina 26.1. Samassa lähetyksessä myös ulkoministeri Haavisto kertoi hallituksen odottavan suurella kiinnostuksella lainoppineiden työryhmän ehdotusta Ecocide-laiksi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s