Kategoriat
Yleinen

Europarlamentti kehottaa jäsenvaltioita tukemaan ympäristötuhon kansainvälistä kriminalisointia, termin oikeudellista määritelmää varten järjestetään julkinen kuuleminen

Europarlamentti kehottaa tukemaan ympäristötuhon (luonnontuhonta) kansainvälistä kriminalisointia. Salima Yenboun (Greens/EFA in the European Parliament) aloite korostaa ihmiskunnan ja ekosysteemien keskinäistä riippuvuutta ja tukee kansainvälisiä pyrkimyksiä ympäristörikosten kriminalisointiin. Pitkäaikainen kansainvälisen Ecocide-lakimuutoksen puolestapuhuja, kampanjoija ja Europarlamentin jäsen Marie Toussaint kommentoi asiaa: ”Tämä on todellinen voitto, ensimmäinen suuri askel laajamittaisen ympäristötuhon (ecocide) tunnustamiseen Euroopan Unionissa. Jäsenvaltioiden täytyy nyt ottaa kantaa Kansainvälisessä rikostuomioistuimessa sekä kansainvälisellä näyttämöllä. Ilmastonmuutos kiihtyy, luontokato johtaa globaaleihin pandemioihin, merenpinta nousee – edetään nyt nopeasti!”

Europarlamentin äänestys julkistettiin samaan aikaan kun kansainvälinen ryhmä lakiasiantuntijoita avasi julkisen kuulemisen luonnontuhonnan oikeudellisen määritelmän laatimisen tueksi jäsenvaltioille, yksityishenkilöille, järjestöille, yhtiöille ja instituutioille. Termiä luonnontuhonta, ympäristötuho (engl. ecocide) käytetään yleisesti laajamittaisen, vakavan tai systemaattisen ympäristötuhon yhteydessä.

Kansainvälisen kampanjan perustaja ja koordinoija Jojo Mehta: ”Europarlamentin äänestys on valtavan rohkaisevaa. Poliitikot ovat nopeasti heräämässä siihen, mitä tiedeyhteisö on kertonut vuosikymmeniä ja alkuperäiskansat ovat kertoneet jo vuosisatoja: ihmiskunta ei voi tuhota luontoa maailmassa ilman koskemattomuutta. Siitä on seurauksia. Tiedämme että olemme ylittämässä keikahduspisteet ja meillä on vähän aikaa toimia. Ympäristötuhon kriminalisoiminen tunnustaa tämän tarjoten käytännöllisen suojaavan linjauksen. Se on ensiarvoisen tärkeää välttääksemme pahimmat ja tuhoavimmat rajanylitykset, jotka vievät maapallon elinkelpoisuutta ylläpitäviä tukisysteemejä kohti hajoamista.”

Lue lisää aiheesta englanninkieliseltä sivustolta täältä!

Yksi vastaus aiheeseen “Europarlamentti kehottaa jäsenvaltioita tukemaan ympäristötuhon kansainvälistä kriminalisointia, termin oikeudellista määritelmää varten järjestetään julkinen kuuleminen”

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s