Kategoriat
Yleinen

Euroopan ympäristörikosdirektiivin tarkistus

Kirjoitamme tänään lähiviikkoina EU:n oikeudellisten asioiden valiokunnassa äänestäville mepeille eri maista. JURI:ssa toimii Heidi Hautala: 

Äänestätte tulevina viikkoina osana oikeudellisten asioiden valiokuntaa (JURI) Euroopan komission ehdotuksesta, tarkistetuksi direktiiviksi “ympäristönsuojelu rikosoikeudellisin keinoin”. 

🌿Tätä kirjoitettaessa Euroopan parlamentin vetoomusvaliokunta (”PETI”), kehitysyhteistyövaliokunta (”DEVE”) ja ympäristöasioiden valiokunta (”ENVI”) ovat kaikki pyytäneet komissiota sisällyttämään Luonnontuhonta-rikoksen tarkistettuun direktiiviin. (i)

🌿Euroopan neuvoston parlamentaarinen yleiskokous on myös ylivoimaisella äänestyksellä kehottanut kaikkia sen 46 jäsenvaltiota: ”“[update] their legal arsenal to criminalise and effectively prosecute ecocide”. (ii)

☀️🌿Luonnontuhonta-rikoksen tunnustaminen tarkistetun direktiivin yhteydessä vahvistaisi voimakkaasti olemassa olevia ympäristölakeja – osoittaen sekä johtajuutta että myötätuntoa, vahvistaen moraalisen ja oikeudellisen ”punaisen linjan (red line)” ja luoden olennaisia reunaehtoja alan johtajille ja päättäjille.

☀️Kehotamme teitä tarttumaan tähän historialliseen tilaisuuteen ja äänestämään sen puolesta, että riippumattoman asiantuntijapaneelin (kesäkuu 2021) määrittelemä Luonnontuhonta-rikos sisällytetään ympäristörikosdirektiivin tarkistukseen. Tunnustamalla luonnontuhonnan rikoksena EU voisi ottaa johtavan roolin sen tunnustamisessa myös Kansainvälisessä rikostuomioistuimessa.

🌏☀️Päätöksellä, jonka aiotte tehdä, on siis valtavat seuraukset. Se vaikuttaa läheistenne ja itsenne lisäksi lukemattomiin ihmisiin, lajeihin ja ekosysteemeihin monien, monien tulevien sukupolvien ajan. Kehotamme teitä siis harkitsemaan tätä perintöä syvällisesti ja äänestämään sen puolesta, että luonnontuhonta-rikos sisällytetään tarkistettuun direktiiviin.

#ecocidelaw #heidihautala #mep #JURI #luonnontuhonta #ympäristörikosdirektiivi #luontokato #ilmastotekoja

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s