Kategoriat
Yleinen

Mikä on Stockholm +50? Kuinka toimia?

Hyvät seuraajat,

Tällä viikolla on ainutlaatuinen tilaisuus vahvistaa Stop Ecocide -kampanjaa, sen ajamia asioita ja mobilisoida johtajiamme ilmoittamaan tukensa kansainväliselle Luonnontuhonta -rikoslaille.

50 vuotta sitten Ruotsin pääministeri Olof Palme käytti sanaa ”Ecocide” viittaamaan vakavaan ympäristön tuhoutumiseen. Hän puhui YK:n ensimmäisessä ympäristökonferenssissa.

Hän vaati ”kiireellistä kansainvälistä huomiota” tällaiselle laajamittaiselle ympäristötuholle. Se oli ensimmäinen kerta, kun termiä ”Ecocide” käytettiin maailman diplomaattisella näyttämöllä. Sen jälkeen ilmasto- ja ekologiset kriisit ovat syventyneet. Ja niin on myös kampanjointimme.

Luonnontuhonta eli Ecocide-laista on nyt keskusteltu parlamentaarisella tai hallitustasolla yli 20 maassa.

Tällä viikolla YK:n Stockholm+50-konferenssissa kunnioitamme Palmen perintöä ja vaadimme aitoja toimia, joilla varmistetaan elinkelpoinen tulevaisuus seuraaville 50 vuodelle – ja sen jälkeen.

Kehotamme ja vaadimme johtajiamme tukemaan uuden kansainvälisen Luonnontuhonta-rikoksen tunnustamista.

Ilman tätä sitovaa lainsäädäntökehystä ”business as usual” vahingoittaa edelleen ekosysteemejä, ihmisiä ja tulevia sukupolvia ja uhkaa rauhaa ja turvallisuutta. Seisomme voimakkaasti tämän ratkaisevan kansainvälisen lain vaatimuksen takana kotimme, maapallomme ja kansojemme suojelemiseksi.

Mitä pyydämme?

Vaadimme valtioiden edustajia Stockholm +50 -konrefenssissa tukemaan Luonnontuhonta-lakia virallisissa suosituksissaan YK-neuvotteluihin.

Auttaaksemme tämän toteutumista luomme laajaa ja äänekästä kampanja-aaltoa Luonnontuhonta-lakien nostamiseksi asialistalle.

Mitä enemmän ihmiset ja organisaatiot vaativat Luonnontuhonta-lakia, sitä useammat johtajat näkevät sen perustavanlaatuisena kehyksenä a) vakavien ympäristötuhojen ehkäisemiseksi ja b) positiivisten toimien edistämiseksi yritysten ja hallitusten keskuudessa. Stop Ecocide Now!

3 matalan kynnyksen tapaa toimia:

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s