Kategoriat
Yleinen

Luonnontuhonta-laki saa kannatusta monilla tahoilla, Stop Ecocide International läsnä myös COP26-ilmastokokouksessa

Luonnontuhonta- eli Ecocide-lain määritelmän kansainvälisen julkistamisen jälkeen (22.6.2021) on tapahtunut nopeasti paljon sen saralla. Mediassa on aihetta käsitelty kansainvälisesti paljon ja Euroopan Unionin biodiversiteettistrategiaan kirjattiin jo toukokuun lopussa kohta:

157. Encourages the EU and the Member States to promote the recognition of ecocide as an international crime under the Rome Statute of the International Criminal Court (ICC)

Viimeisimpänä juristi ja ympäristöaktivisti Shirleen Chin tviittasi sitaatin Belgian ilmastoministeriltä Zakia Khattabilta COP26 -ilmastokokouksesta, Worlds Youth for Climate Justice -tapahtumasta: ”Laki voi olla voimakas muutoksen väline ja siksi pyrimme sisällyttämään Luonnontuhonnan rikoslakiimme” (via Shirleen Chin Twitterissä 3.11.21). Myös Global Citizens Assembly on osoittanut vaatimuksensa luonnontuhonnan kansainväliselle ja kansalliselle kriminalisoinnille COP26 -ilmastokokouksessa, maailman johtajille esittelemässään julkilausumassa. Asiasta kertoi The Scotsman -lehti 3.11.2021.

Eri puolilla maailmaa luonnontuhonnan kriminalisointia on käsitelty politiikassa viime kuukausina esimerkiksi Chilessä, Meksikossa, Iso-Britanniassa, Ranskassa ja YK:n pääsihteeri Antonio Guterres on osoittanut tukensa sille. Katso ajankohtaisimmat uutiset Stop Ecocide Internationalin sivustolta ja katso tai kuuntele monipuolista ohjelmaa COP26 -kokouksesta Glasgowsta verkossa.

Lokakuun 23. päivä Ecocide Law Finland osallistui Nuorten ilmasto- ja luontohuippukokoukseen asiantuntijasessiossa ”Law as a Way to Drive the Transformative Change” ja toivomme yhteistyön jatkuvan vahvasti nuorten edustajien kanssa. Myös suurlähettiläs emeritus Mikko Pyhälä Ekosäätiöstä on luennoinut aiheesta kansalaisseminaareissa ja lukioissa syksyn 2021 aikana ja pitänyt aihetta esillä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s